Mexico 2023
"Een berg te beklimmen"

                                        Blog 

 De komende tijd zal een tijd zijn vol actie, voorbereiding en inzet. Leuk als je mij volgt op mijn blog. 
Uiteraard kan je mij ook volgen op mijn facebook en instagram. 


2023-07-08

Dag 1 t/m 6

Eerste dagen in Mexico:

De eerste dag van onze reis heeft met name bestaan uit reizen maar we tellen deze mooi als dag 1. 
Dan zijn we ook sneller bij de 28, zo denken we maar. 

Na een vlucht met businessclass die prima verliep, volgde een lange rit van dik 2,5 uur in een busje naar de kliniek in Puebla. Waar ze 80 mogen rijden ze 100 en waar ze 100 mogen rijden ze 120. Dat over kronkelende bergwegen van drie banen met grote vrachtwagens en motoren. Maar goed we kwamen veilig aan. Het ontvangst is direct mondkapje op en handen ontsmetten en de arts stond nog net niet direct met een COVID test klaar, maar vrij snel hadden we allebei een test in de neus. Tot die maandagochtend twaalf uur zouden de uitslagen van de testen niet bekend zijn dus we moesten op de kamer blijven. Niet erg, tenslotte was het al tegen tien uur in de avond en hadden we allebei een nacht overgeslagen met het idee dan passen we ons direct aan het ritme hier aan. De kamer werd een voor zover we zin hadden ingericht en douchen en naar bed….. slapen.

Geen oog dicht gedaan, mijn hele lijf riep nog, waarom ga jij slapen? Het is geen nacht? Dikke jetlag blijkbaar. Ach dan slapen we morgen nog wel even. Maandag hadden we ontbijt op de kamer omdat we nog niet wisten wat de COVID testen deden maar gelukkig konden we begin van de middag de kamer af. Op naar het dakterras. Iedereen was gelukkig negatief dus we konden kennismaken met de hele groep. Amerikanen, Mexicanen, Australiërs en Nederlanders. Prima groep. Wij hebben ontzettend het geluk met twee leuke andere Nederlanders en hun caregivers in groep 1 te zitten. Dus alles kan je als 1e doen en dat betekent ook dat je aan het einde wat extra dagen hebt om te herstellen en al wel uit quarantaine mag. Dus helemaal prima.

De tweede dag heeft vol gezeten met allerlei onderzoeken, voorlichting en uitleg. Gelukkig hoef je deze informatie niet alleen aan te horen maar doen we dit samen. Daan houdt voor mij ook precies bij waar we wanneer moeten zijn en wanneer ik medicatie moet nemen en dat is heel fijn.

De derde dag was in de ochtend nog een paar onderzoeken en vervolgens spreek je de grote baas hier en die vertelt officiëel dat je mag beginnen met de behandeling. Meer taken dan dit heeft hij niet meer denk ik ;-)
Alles gelukkig prima, bloeddruk, bloedwaarden en overige testen dus klaar voor de middag. In de middag zijn we gestart met de eerste chemo. Eerlijk die vond ik wel spannend, maar tenslotte is dit wel het spul wat mijn MS gaat uitroeien, verpletteren, oplossen, bedenk er maar een krachtterm voor. Dus kom maar op….

Ze kunnen hier gelukkig fijn prikken dus die zat gelijk en dan krijg je een spuitje tegen de misselijkheid en voor je maag en daar kwam dan de chemo. Het is een lange zit, ook voor Daan maar met een filmpje kijken of wat lezen en een beetje kletsen, verloopt het ook wel weer soepel. Begin van de avond kwamen we thuis en ik voelde me raar, beetje zwaar in mijn hoofd en tikkeltje misselijk. Maar goed, toch proberen wat te eten en naar bed. Morgen hebben we een vroege chemo om 9 uur.

Op naar de vierde dag, weer chemo. De tweede chemo start was gelijk aan de eerste, infuus zat gelijk, spuitje hier, spuitje daar, paar controles en laat maar stromen. De reactie hierop verliep wel wat anders. Misselijkheid nam toe eigenlijk ieder uur, tegen heug en meug zijn dan zoute crackers een beetje een redding. Toen we thuiskwamen was het misselijkheid met de hoofdletter M. Het is niet anders.

Dag 5 en 6 verlopen voor nu redelijk rustig, de bijwerkingen van de chemo nemen af en we zijn gestart met iedere ochtend en iedere avond een injectie om de stamcellen te vermeerderen. Daarnaast lezen, schrijven, soms een spelletje, beetje op het dakterras zitten en zelfs nog even gesport. Kortom dit is prima, maar heel stiekem geeft het lijf wel aan dat het best veel is. De pijn op verschillende plekken begint te komen. Dit hoort erbij, bijwerkingen van de huidige medicatie is namelijk botpijn. Maar ja we proberen maar zo te denken, hoe meer pijn, hoe meer goeie cellen er aan het ontwikkelen zijn. 

Voor nu zijn jullie op de hoogte. Komende dagen zal er niet veel gebeuren behalve de prikken in de ochtend en avond. Hier gaat het tot nu toe goed, we blijven positief. Hoewel zonder Gijs en de kids echt af en toe wel pittig is, maar ik geniet van ieder contact moment en die zijn er gelukkig veel. 

Marloes - 00:14:51 | Een opmerking toevoegen

 

 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram