Mexico 2023
"Een berg te beklimmen"
DONEER NU (KLIK HIER)


Mijn missie

Voor mijn missie in de strijd tegen MS, vertrek ik eind juni / begin juli samen met mijn lieve vriendin Daniëlle (oftewel Daan voor de intimi) naar Mexico voor een stamcelbehandeling (aHSCT). Iedereen die mij goed kent zal wel denken, Mexico? Daar moet je heen vliegen! Ja ik stap in het vliegtuig, absoluut niet mijn hobby maar hiervoor ga ik het gewoon doen. 

Waarom Mexico? In Nederland is deze behandeling niet beschikbaar bij MS. Hier wordt alleen gekozen voor remmende medicatie. Hierover schrijft de kliniek in Mexico het volgende: 

Clínica Ruiz heeft in meer dan 20 jaar 3.000 HSCT-procedures uitgevoerd voor hematologische en auto-immuunziekten, waarvan meer dan 1000 voor MS. De transplantatiegerelateerde mortaliteit is minder dan 0,22%, een van de veiligste behandelingsrecords ter wereld. Positieve resultaten zijn bereikt bij meer dan 78% van de patiënten die zijn getransplanteerd in Clinica Ruiz, waaronder zowel recidiverende als progressieve patiënten.

Het zal een pittige tijd worden, een fysiek zware tijd maar ik denk dat ik nog het meeste op zie tegen het mentale gedeelte. Ik ben namelijk vier weken weg van Gijs en de kinderen en dat niet alleen. Het is niet zo dat als ik terug kom, dat ik er dan ben, dat ik op oude voet verder kan gaan. Neutropene fase, geen planten in huis, geen fysiek contact met anderen, wachten tot de bloedwaardes weer goed zijn. Ik kan er heel erg over nadenken maar laat het maar op me af komen. Ik moet er tenslotte stap voor stap doorheen. Iedere stap vooruit, is er één!Schematisch overzicht


DONEER NU (KLIK HIER)

 

aHSCT 

autologe Hematopoietische Stamcel Transplantatie


Stap 1

Stamcellen opwekken door middel van medicatie. Deze stamcellen worden vervolgens uit het bloed gehaald en tijdelijk ingevroren.

Stap 2

Chemotherapie wordt toegediend waarmee het afweersysteem wordt uitgeschakeld.

  Stap 3

De ingevroren stamcellen worden ontdooid en via een infuus teruggegeven. Hiermee wordt het afweersysteem weer opgebouwd. 


Doel


Het doel van de aHSCT behandeling is het 'resetten' van het afweersysteem zodat ontstekingscellen niet langer de hersenen en het ruggenmerg aanvallen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de behandeling bij nieuwe aanvallen kan voorkomen en achteruitgang kan remmen of zelfs stoppen


Als je gezond bent, heb je 1000 wensen

Als je ziek bent, heb je er maar één 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram